Vrienden van de Cane Corso

Waarschuwing!


Belangrijke informatie voor alle (toekomstige) Cane Corso eigenaren.

Wij willen hiermee een waarschuwing geven voor vervelende praktijken, die helaas ook binnen de Cane Corso fokkerij voorkomen. In voorkomende gevallen zal de fokker, of in dit geval, de handelaar, niet de eigenaar zijn van de ouderdieren.

Enkele punten waar u op kunt letten bij uw zoektocht naar een pup:

- Gaat u op bezoek bij een nest pups, dan zullen geen van beide ouder honden aanwezig zijn. Hierdoor kunt u niet zien hoe het uiterlijk en gedrag van de moederhond is. Van belang is dus, dat bij het nest in ieder geval de moederhond aanwezig is, en u deze ook zeker mag zien.

- Let erop dat het verkoop adres Ún het adres van de fokker hetzelfde zijn, behalve als je zeker weet dat het een co-ouderschapsteefje betreft.

- In het Nederlands Honden Stamboek (NHSB) kunt u eenvoudig de genoemde gegevens (naam, geboortedatum, afstamming) van de ouderdieren terugvinden, en controleren op juistheid. Ook de kennelnaam moet u hierin terug kunnen vinden. Komen de gegevens niet overeen met wat de handelaar u heeft verstrekt, wees dan argwanend. Het NHSB is voor een ieder toegankelijk op de website van de rasvereniging.

- Foutkleuren worden graag verkocht als zijnde bijzonder. Echter, niet alle kleuren zijn toegestaan. De toegestane kleuren zijn terug te vinden in de rasstandaard van de Cane Corso, te vinden op de meeste Cane Corso sites.

- Het komt voor dat er honden worden aangeboden voor een lager bedrag, waarbij u verplicht wordt later met de hond te fokken. Op deze wijze wordt er door de handelaar dubbel aan u verdient. Eerst betaald u de hond, vervolgens heeft de handelaar de inkomsten van de verkochte pups uit het nest van uw hond. Ook hier geldt: bezint eer gij begint.

Het is van belang dat de verkoper u altijd de stambomen van zowel vader als moederhond kan laten zien, verstandig is om hiervan een kopie te vragen. Laat u bovenal niet verleiden door mooie verkoop praatjes, en neem een weloverwogen en goed doordacht besluit voor u een pup ergens koopt.

- We hopen u met bovenstaande informatie op weg geholpen te hebben in uw zoektocht naar uw toekomstige Cane Corsopup, en te hebben behoed voor veel voorkomende valstrikken.

Een link naar de hier genoemde sites vind u elders op deze pagina.


Site Meter