Vrienden van de Cane Corso

Puppy tips


U heeft uw hondje gehaald. 8 weken oud. De eerste dag is voor zo'n beestje heel intensief: bij zijn broertjes en zusjes en moeder weggehaald. Met vreemde mensen mee in de auto en een nieuwe woonomgeving gekregen.

Tip 1: Laat uw pup meteen bij thuiskomst plassen op een plek waar hij dat mag. De eerste dagen zal uw pup heel veel slapen. Laat hem lekker slapen. Als ie wakker wordt, meteen naar buiten en hem laten plassen in de bosjes, goot, grasstrook of door u uitgezochte plek. Als u hem consequent meteen oppakt als ie geslapen heeft, en hem op zijn plasplek zet, aanmoedigt op een heel enthousiaste manier zal Uw pup leren om alleen op die plek zijn behoefte te doen. Een goed opgevoede hond zal het wel uit zijn hoofd laten om op de stoep te poepen.U herhaalt dit ook na het eten, want de meeste puppies doen hun behoefte vaak na het eten.

Tip2: Uw hondje zal de eerste tijd aan alles moeten wennen. De weken nadat U uw hondje heeft gehaald zijn ook meteen de inprentings weken. Alles wat er in deze weken gebeurd zal uw hond de rest van zijn leven onthouden: positieve, maar ook negatieve ervaringen. Het is dan ook verstandig hier heel goed mee om te gaan. Bv: als U de hond nu kennis laat maken met vuurwerk (wat rotjes in de tuin afsteken) en de hond verder volledig negeert, gewoon verder een beetje freubelen in de tuin, dan zal uw pup dit als normaal ervaren en zal met oud en nieuw alles behalve bang zijn. U krijgt hierdoor een rustige hond op 31 Dec. U kunt dan rustig 5 voor... sterker 5 over 12 naar buiten lopen... (Dat is qua veiligheid weer niet te adviseren). Maar zo kunt U ook met de bus, de tram, naar het schoolplein van uw kinderen 's morgens, naar de markt, winkelwagentjes in, achter in de auto etc. Doseer dit socialiseren zodat u niet een hondje krijgt dat bekaf is van alle indrukken, uw pup heeft veel slaap nodig om alles geestelijk te verwerken.

Tip3: Bijtperiode. Elke pup wil bijten. Bijten op alles wat ie maar te pakken kan krijgen. Wees heel consequent en bied hem steeds een toegestaan kauwartikel aan als hij wil bijten op wat dan ook. Hierbij kunt u denken aan: een bijtring van rubber, of andere rubberen speeltjes.
Geef een pup alleen onder toezicht een kluifje. Zorg dat er altijd kauwattributen in zijn mand / bench liggen. U zult hem wel even moeten 'helpen' om van de tafelpoot of uw schoen af te gaan.

Tip4: Mand / bench - kinderen. Als U kinderen heeft, en dat geldt voor uzelf ook, laat de pup altijd met rust, als hij / zij in zijn mand ligt. Dit is heel belangrijk, zeker voor kinderen. De hond zal dan leren dat als hij de mand/bench in gaat dat hij veilig is van die drukke kinderen. Als dat hem te druk wordt, dan gaat hij zelf naar zijn mand/bench. Geef hem nooit straf in zijn mand, want dan wordt zijn mand een strafbank, en dat wil je niet hebben, de mand/bench moet zijn eigen veilige plekje worden, waar hij met plezier naar toe gaat..


Site Meter