Vrienden van de Cane Corso

Cane Corso praat met........Ferry

Kun je ons vertellen wie je bent ?


Mijn naam is Ferry en ik ben 34 jaar oud. Ik ben getrouwd met Juliette en samen hebben wij twee kinderen. Ons gezin wordt aangevuld met Jools, een Cane Corso teef van 3 jaar oud. Ik werk in de olie en gasindustrie (Booreilanden) als service engineer. Daarnaast help ik mijn vrouw met haar internet onderneming www.jlkidsoutlet.nl

Ferry, ik heb begrepen dat je in het land van oorsprong met de Cane Corso in contact bent gekomen, hoe is dat zo gelopen?

In 1999 moest ik regelmatig voor werkzaamheden in Italië zijn in buurt de van Milaan. Op een avond toen ik klaar was met mijn werk, ging ik terug naar het familiehotel waar ik verbleef. Eenmaal aangekomen bij het hotel werd ik onthaald door een uiterst waakzame hond ... ik schrok me wezenloos en dacht één verkeerde beweging en je bent er geweest. Wat een imposante verschijning die hond. De receptionist stopte de hond in een andere kamer zodat ik veilig naar mijn kamer kon doorlopen. De hond bleef die avond maar door mijn hoofd spoken, wat was dat voor hond, ik nam me voor om bij het ontbijt de eigenaresse van hotel aan te spreken en wat meer over deze hond te weten te komen.
De volgende ochtend sprak ik haar. Zij vertelde honderduit over de Cane Corso, geweldig hoe zij dat kon. Iedere keer wanneer ik weer voor werkzaamheden in Italië was, boekte ik hetzelfde hotel in Novara. Ik raakte daardoor goed bevriend met de familie en hun honden.
In januari 2000 was ik wederom in Italië, na een vriendelijke begroeting van de eigenaresse van hotel, vroeg zij mij of ik even meewilde lopen naar de bovenste verdieping, ik dacht oké zullen wel nieuwe kamers zijn..........niet dus. Nadat de deur van het terras open ging hoorde ik het gekef van puppies. Surprise Ferdinando hoorde ik nog in de verte..........je bent alleen gefocust op de puppies. Tja..............................en dan ben je natuurlijk verkocht. Ik moet toegeven dat ik heel impulsief en gevoelsmatig heb gehandeld, door een pup te kopen. Nadat al het papierwerk in orde was gemaakt, kon de pup (teefje “Sofia”)mee naar Nederland. Helaas hebben wij niet lang van Sofia mogen genieten, zij is maar 9 maanden oud geworden. (Zij is door een of andere gek vergiftigt) In November 2003 zijn mijn vrouw en ik naar Italië afgereisd waar wij onze CC Jools hebben opgehaald.

Waarom heb je gekozen voor een pup uit Italië ?

Om heel eerlijk te zijn een echte keuze was het niet. Het was puur toeval dat ik mijn 1ste CC “Sofia” pup uit Italië heb geïmporteerd.Voor Jools hebben we bewust gekozen, dit omdat we zeer te spreken zijn over haar ouders en nakomelingen, daarbij komt nog het feit dat ik de Italiaanse familie heel goed ken. Jools is een zusje van Sofia.

Door je werk kom je in veel landen, waar je op zoek gaat naar fokkers van Cane Corso’s. Waar ben je zoal al geweest bij cc-fokkers?

In Italië en Azerbeidjaan ben ik bij verschillende mensen langs geweest, maar het is moeilijk om als buitenlander zo maar even een kijkje te nemen binnen hun kennel. Voor de rest is het puur geluk om ergens een CC tegen te komen, internet is een perfect middel om het een en ander uit te zoeken. Het is voor mij nu een soort sport, mijn zoektocht naar de CC.

Voldoet Jools aan je verwachtingen van je beeld van een Cane Corso? En waarom?

Jools voldoet zeer zeker aan onze verwachtingen. Ten eerste is zij heel lief voor de kinderen, beschermd zij de familie in vreemde situaties, bewaakt ze het huis en is ze mijn kameraadje bij het hardlopen en fietsen. Qua uiterlijk en karakter is het op en top CC.

Heb je al eens meegedaan aan een show in Nederland? Zo ja, Hoe oud was Jools?

De eerste keer was Jools 9 maanden en kreeg een Zeer goed als eindbeoordeling. De tweede keer was op de laatste Raduno en is zij 3e geworden in de open teven klasse. Aan deze klasse deden 11 honden mee.

En haar keurverslag? Was er volgens de keurmeester verschil in de Nederlands gefokte honden en de importhonden?

Haar keurverslag was zeer positief. Een rastypische kop en een perfect gebit. Perfecte oren. Het was me wel opgevallen dat de keurmeester zeer streng was (Raduno 2006).

Wil je vaker meedoen aan een show, of was het gewoon éénmalig?

Het was niet onze bedoeling om mee te doen, maar op aanraden van Freddie E. hebben we ons op het laatste moment ingeschreven voor deze Raduno. We zijn nu van plan om aan elke hondenshow mee gaan doen.......... nee hoor geintje. Misschien doen we weer mee op zo’n clubdag lijkt me heel gezellig.

Site Meter