Vrienden van de Cane Corso

Waarom wij onze honden barf voeren...


Al vanaf het moment dat wij onze eerste CC kregen als pup, zijn we erg bezig geweest met de voeding. Na diverse brokken te hebben geprobeerd, waren we nog altijd niet helemaal tevreden over 't resultaat dat we daarmee bereikten. Op zich een mooie gezonde hond, maar toch, voor ons gevoel kon het nog net iets beter.

Van Barf hadden we tot dan toe nog nooit gehoord........
Via een andere honden-eigenaar kwamen we in aanraking met KVV, wat staat voor Kant en Klaar Versvoer, een complete maaltijd van vers vlees uit de diepvries. Dat leek ons wel wat, en hier zijn we toen al snel op overgestapt! Inmiddels hadden we een 2e CC erbij, en beide honden vonden 't heerlijk!!
Omdat we toch graag meer wilden weten over honden en hun voeding, hebben we dagenlang gelezen op 't net, en kwamen zo in aanraking met de wereld van Barf. Heel langzaam, want het was toch een behoorlijke stap, zijn we toen overgestapt op deze methode van voeren.
Het heeft het nodige reken en zoekwerk gekost, maar na verloop van tijd hebben we een compleet, gezond en uitgebalanceerd menu voor onze honden uitgedokterd!!
Het resultaat van deze wijze van voeren heeft ons versteld doen staan.........ons stel, wat er altijd al goed uitzag, ging er nog beter uit zien, ze zijn gaan glimmen als spiegels, poepen erg weinig (gemiddeld maar 1 keer per dag) stinkende winden zijn verleden tijd!! En, de honden genieten met volle teugen van hun maaltijden!!
Wat we zoal voeren: pens, orgaan, goed bevleesd bot, van kippenvleugels tot lamsrib en karkassen, spiervlees, zelfgemaakte kefir met groentenmix, honing en rauw ei, rauwe vis, en noem maar op.
Voor ons én voor de honden is er een wereld opengegaan!

Het is evenwel erg belangrijk, om voordat je met Barf begint, je heel goed in te lezen in de materie. Het is niet iets wat je zomaar even doet, maar het is voor ons dubbel en dwars de moeite waard geweest!
Voor informatie over deze voerwijze zijn diverse websites te vinden, elk met zijn eigen visie en stroming binnen de wereld van het Barfen. In het begin lijkt 't één grote brij van informatie, en kan het erg verwarrend zijn. Belangrijk is het om de tijd te nemen om alles te laten inwerken en die methode te kiezen die 't beste bij je past.

Websites: Barfplaats
Voernatuurlijk


Site Meter