Vrienden van de Cane Corso

Speedy Gonzalis


Dat we muizen hebben weet ik, dat ze op onze kosten leven weet ik ook. Ik zie ze wel eens scharrelen, zowel in de schuur als buiten. Zolang ze ons niet lastig vallen door met zijn allen naar ons huis te verkassen heb ik er niet zoveel moeite mee. Wel probeer ik het knoeien met honden en kattenvoer te beperken en als ik knoei ruim ik het direct op om het muizenbestand onder controle te houden. Ook heb ik vallen geplaatst, allerlei modellen en allerlei smaakjes erin. Ik ben er inmiddels achter dat onze muizen niet van kaas,pindakaas en chocopasta houden en ook het gif wat ik hier en daar gestrooid heb waarderen ze niet. Nee, onze muizen houden van honden en kattenvoer.

Donderdagochtend
Doordat het buiten koud en donker was en ons bed nog zo lekker warm, drukken we de wekker uit als die afgaat, we draaien ons nog even om en vallen weer in slaap. Een foute keuze bleek later. We moesten haastje repje ons hele ochtendritueel afwerken.

Na het douchen en aankleden snel de honden uitlaten, nu nog snel even voer geven en dan in de auto naar het werk. Ik loop gehaast naar de schuur waar het eten staat, doe een schep in elke bak en loop gehaast weer terug.Tijdens mijn loopbeweging zie ik iets bruin in mijn ooghoek bewegen en denk nog "blad". Bij het afmaken van mijn beweging sta ik ergens op, het kraakt, ik kijk en denk, BAAAAHHHHHH, en zie een stuiptrekkende muis. Wat nu? Ik durf even niets en wil de stuipen niet zien. Ik loop door en breng de honden hun eten. Even later breng ik de lege bakken weer terug, de muis ligt er jammergenoeg nog, een plasje bloed bij zijn bek. Wat nu? gewoon weglopen is het gemakkelijkste. Ik haal een stoffer en blik, veeg de muis op, gooi hem in de kliko en dweil het plasje bloed op.

Tijdens de pauze op het werk voel ik de weerstand van het muisje nog onder mijn voet. Ik bedenk dat ik toch eens een staatslot moet gaan kopen, de kans om op een muis te gaan staan is wel heel erg klein. De kans iets te winnen bij de staatsloterij is ook erg klein. Maar niets is onmogelijk blijkt nu wel na vandaag.


Site Meter