Vrienden van de Cane Corso

Leven als kat en hond.


Ooit begonnen met 2 poezen, wat door opvang en afstandskatten is uitgegroeid tot 6 kattige wollebollen. Toen ontstond de wens voor een hond, maar natuurlijk wel een grote hond!!

Dan ga je op zoek, welke hond gaat het worden?? Wat voor wensen zijn er? Liefst een hond die zou kunnen opschieten met de 6 kat-achtigen hier in huis. Een mooie hond, een lieve hond, ook voor de neefjes en nichtjes die hier over de vloer komen. Maar ook een hond die waaks zou zijn, zonder er direct in te vliegen. Zoals bij velen begon ook onze zoektocht op het net. Veel plaatjes gezien, en ook veel Rasbeschrijvingen. En steeds bleef die ene ons bij…………de Cane Corso.

Dat was precies de hond die qua karakter en uiterlijk aan het wensenlijstje voldeed! De volgende stap was het bezoeken van fokkers, om de Cane Corso ook echt mee te maken, En ja, al snel helemaal overtuigd, de keuze voor de Cane Corso stond vast!! Na wat een eeuwigheid leek te duren, was het eindelijk zover………..de pup kwam eindelijk In ons beesten-gezin!! Vanaf het allereerste moment is het zo duidelijk geweest dat deze keuze de juiste was, dat het niet lang daarna begon te kriebelen……….een 2e Cane Corso erbij……dat werd al snel de grootste wens!! Wel hebben we gewacht tot de pup de leeftijd van een jaar of 2 had bereikt. En toen was het de zoektocht naar het juiste maatje, en die was toch nog snel gevonden, Bij onze reu kwam een teefje, een heerlijke meid van 4 jaar!! Binnen de kortste keren heeft Ze de harten van alle levende wezens hier in huis, en daarbuiten veroverd!

Nu woont hier een heerlijke beestenbende, 2 Cane Coros’s, en de 6 poezenbeesten, een combinatie die niet stuk kan!! Ze kunnen het heel erg goed met elkaar vinden, liggen samen op schoot, de poezen drinken uit de waterbakken van de honden, en regelmatig zoeken de poezen de honden op om even een knuffel te halen!! Liggen de honden lekker op de bank, en de poezen willen erlangs, nou, dan lopen ze gewoon over de honden heen. De honden tillen hooguit even de kop op, hé, wie ben jij?? Om vervolgens te genieten van de poezenpootjes over hun rug. Het leven als kat en hond kan zó mooi zijn!!


Site Meter