Vrienden van de Cane Corso

Interessante boeken


Honden

Dr. Bruce Fogle Een overzichtelijke gids met begrijpelijk en gedegen advies over het hebben van een hond en de beste zorg die je je huisdier kunt bieden. Na een uitgebreide introductie over de ontwikkeling van de hond door de jaren heen en de bouw en karaktereigenschappen, worden honderden rassen besproken. Per ras krijgt de lezer informatie en een uitgebreide omschrijving over grootte, kleur en de mogelijkheid tot training. De gids gaat uitgebreid in op de verzorging van de hond, de manier waarop je eerste hulp toepast en wordt stap voor stap getoond hoe je je hond traint.

Bron: Mediaboekservice

_________________________________________________________________________

Hoe slim is mijn hond?

Stanley Coren Denken honden echt? Communiceren ze met ons, en zo ja, hoe kunnen we hen begrijpen? Wat is de kern van het geheugen van de hond? Heb je jezelf ooit afgevraagd wat er in het hoofd van je hond omgaat en hoe slim hij eigenlijk is? Hondenkenner en internationale bestsellerauteur Stanley Coren geeft inzicht in alle aspecten van de intelligentie van de hond in dit populair-wetenschappelijke boek. Coren baseert zich op recente wetenschappelijke studies, interviews met topfokkers en -trainers, en op jarenlange ervaring. Het boek geeft praktische tips voor het evalueren van de lichaamstaal van de hond, voor het begrijpen van zijn geblaf en voor het samenstellen van een speciaal trainingsprogramma voor jouw hond. In Hoe slim is mijn hond? laat Stanley Coren op geestige en informatieve wijze zien hoe je meer te weten kan komen - en meer kan genieten - van de gewoonten, capriolen en leervermogens van je hond. -Met eenvoudige IQ- en karaktertets -Leer je hond nog beter kennen -Vergroot zijn intelligentie -Verbeter zijn karakter -Communiceer effectiever -Vol anekdotes, zeer toegankelijk geschreven

Bron: Mediaboekservice

_________________________________________________________________________

Hondenshows. Alles over het meedoen aan hondententoonstellingen.

Tekst: Judith Lissenberg Fotografie: Karl Donvil

Uitgever: Tirion Uitgevers

In heel Europa en de rest van de wereld doen jaarlijks vele duizenden honden mee aan hondententoonstellingen. Eindelijk is er nu een Nederlandstalige uitgave over dit onderwerp.

Onderwerpen die aan bod komen zijn: Hoe zijn exterieurkeuringen ontstaan, welke hond kan aan een show meedoen, en wat is de gang van zaken tijdens zo,n evenement. Hoe bereid je een hond voor, hoe breng je hem voor en waar let de keurmeester op.

Paperback Prijs 16,95 euro ISBN: 90-5210-605-3
Bron: Bol.com

_________________________________________________________________________

Honden welkom

Honden en hun baasjes zijn vaak onafscheidelijk. De trouwe viervoeters maken gewoonweg deel uit van het gezin, ook in de vakantietijd. Vanaf nu hoeven de baasje en viervoeters tijdens hun vakanties in Nederland niet meer tijdelijk afscheid van elkaar te nemen. "Honden welkom" is de gastvrije titel van de nieuwste accomodatiegids van de ANWB.

De gids Honden welkom bevat meer dan 1500 overnachtingsadressen in Nederland waar zowel honden met hun baasjes terecht kunnen. Naast algemene informatie over o.a. ligging, recreatiemogelijkheden en sanitair geeft de gids ook aan welke honden voorzieningen de accomodatie heeft (zoals mand of bench) en of er speciale huisregels voor de viervoeters gelden. Honden welkom is ingedeeld in provincies en daarbinnen alphabetisch op plaats. Er zijn adressen van van campings, vakantiehuisjes, hotels en bed and breakfast adressen. De gids bevat ook do's & don'ts voor reizen met honden. Als extraatje is een losse kaart van Nederland toegevoegd waarop alle plaatsen met hondvriendelijke accomodatie staan aangegeven. Daarnaast geeft de kaart een overzicht van 25 mooie losloopgebieden en wordt verwezen naar 50 korte en langere routes uit de boekjes Wandelen met je hond 1 en 2 van de hand van Nicky Gootjes.

Bron: Anwb

_________________________________________________________________________

Kalmerende signalen van Turid Rugaas ISBN 90-807584-1-8

in gesprek met je hond Turid Rugaas, de bekende Noorse hondentrainer, heeft zich gespecialiseerd in hondentaal, stress en agressie bij honden en geeft lezingen en cursussen over de hele wereld. Honden maken al duizenden jaren deel uit van de menselijke samenleving. Om meer te weten te komen over gedrag bij honden, zijn vele studies verricht naar groepsgedrag van wolven, de oervorm van onze huishond
Bron: Dierenboeken

_________________________________________________________________________

Baas en Hond van Thomas Mann

Baas en hond is een subtiel meesterwerkje, een idylle, van Thomas Mann over de relatie tussen mens en hond. De baas is in dit geval Thomas Mann, die tot op zijn oude dag met honden in de weer is geweest. Thomas Mann hield van zijn hond. Herr und Hund staat geheel in het teken van zijn geliefde viervoeter Bauschan, die altijd rustig ligt te wachten tot zijn baasje bepaalt wat er gaat gebeuren. De baas bepaalt de koers van zijn leven, maar deze predestinatie maakt de hond juist ook weer vrij. Met ongehoord humoristische ondertoon zet Thomas Mann in dit boek het feitelijke karakter van de hond neer. Thomas Mann heeft dit boek wel een idylle genoemd, hetgeen voldoende zegt over zijn verhouding tot zijn trouwe huisdier.

Bron: NNBH

_________________________________________________________________________

Zoetwater Kreek van Anne Rivers Siddons

Een ontroerend verhaal over de liefde tussen een meisje en haar hond. Emily is een onvergetelijke personage, wijs, wonderlijk en dapper, maar ook hond Elvis zal de lezer niet snel vergeten.

Emily Parmenter is 12 jaar en weet wat alleen-zijn is. Haar moeder is verdwenen, haar oudere broer is gestorven en door haar vader werd ze genegeerd. Ze leeft in haar eigen wereldje met Elvis, haar trouwe hond. Hij is haar kameraad, beschermer en vertrouweling en ze zijn onafscheidelijk. Emily heeft een bijzonder talent om puppies te trainen waardoor de hondenfokkerij van Zoetwaterplantage steeds beroemder wordt. Dan komt de 20-jarige Lulu Foxworth de zomer bij hen doorbrengen op uitnodiging van vader Parmenter. Lulu heeft een gevaarlijke aantrekkingskracht op haar omgeving en ook Emily raakt in de ban van haar. Ze sluiten een voorzichtige vriendschap en leren elkaars geheimen kennen, maar het lijkt onontkoombaar dat Emily hiervoor een hoge prijs zal moeten betalen...

Media Boekservice
Bron: Unieboek

_________________________________________________________________________

Voer voor Carnivoren

Tannetje Koning
In dit boek wordt uitgelegd waarom mensen zelf eten gaan samenstellen voor hun huisdieren en wat de resultaten daarvan zijn en ook hoe je dat veilig kunt doen. Het is niet moeilijk, maar er zijn wel een paar richtlijnen die in de gaten gehouden moeten worden om tekorten te voorkomen. Het is een helder en praktisch boekje ge�lustreerd met vrolijke cartoons.

Inhoudsopgave:
Verantwoording
Inleiding
Gezondheid, wat is dat?
Dierenartsen
De nadelen van brokken
Stromingen in vers voeren
En nu zelf aan de slag
Hygi�e
Diepvriesvoer
Biologisch versus bio-industrie
Wat is er anders aan katten?
Pups en kittens
Voeding bij verschillende aandoeningen
Leesvoer

Bron: Mediaboek

_________________________________________________________________________

De Hondentherapeut

Inge Pauwels
Iedereen heeft het vermogen om met dieren te communiceren, maar vaak weet men niet meer hoe men dit moet doen. Inge Pauwels beheerst de nobele kunst van het hondenfluisteren. In dit boek de Honden therapeut leert Inge Pauwels ons hoe we op een intu�ieve en natuurlijke manier opnieuw in contact kunnen komen met de leefwereld van honden, zodat wij beter begrijpen wat ze voelen en denken.

Inge analyseert probleemgedrag bij honden en reikt oplossingen aan. Tevens past ze alternatieve geneeswijzen toe op honden, zoals kruiden, bachbloesems en aromatherapie, en leert ze ons hoe we onze hond kunnen masseren. Voorts schenkt Inge uitgebreid aandacht aan vacht- en voedingsanalyse, puppybegeleiding, gedragstherapie, hondenyoga, hondenspiegel, de relatie tussen kinderen en honden, gehoorzaamheidstraining en nog veel meer.

Bron: Dierenboeken

_________________________________________________________________________

Il cane corso
Cuomo Umberto, Di Chicco Mariano


Bron: www.libreriauniversitaria.it

_________________________________________________________________________ Cane Corso
Emily Bates


Bron: Bol.com

_________________________________________________________________________ Il Cane Corso
Saxellum


Bron: Planfood

_________________________________________________________________________

Le Cane Corso M. Cantini

Bron: amazon.com _________________________________________________________________________

De hond - je trouwste vriend

Frans Van Tendeloo is al dertig jaar dierenarts voor gezelschapsdieren. Zijn ervaringen heeft hij nu gebundeld in een uitgebreide handleiding over zijn lievelingsdier, de hond. In meer dan vijftig korte hoofdstukken belicht hij overzichtelijk, van kop tot staart, de hond.
De lezer vindt in dit onmisbare boek een duidelijk antwoord op al zijn vragen over de aankoop van een hond, de verzorging en opvoeding, de leefomgeving, de voeding, het karakter, een nestje fokken, afwijkend gedrag, kinderen en hondenbeten, tandverzorging, eerste hulp bij ongelukken, vakantie, ouder worden en afscheid nemen van een overleden hond. Alles komt aan bod.

In een apart gedeelte worden uitgebreid de ziekten, gebreken en aandoeningen van de hond besproken, gevolgd door de eventuele medicatie of behandeling. bovendien bevat het boek honderden tips en instructies die van pas kunnen komen om je trouwste vriend gezond te houden.

Van Tendeloo gat met dit boek gaat een stap verder dan zijn voorgangers. Het is actueel en nieuwe therapieën zoals hydrotherapie en artroscopie komen aan bod. Af en toe illustreert de auteur zijn boek met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. In dit lijvige werk vind je een antwoord op al je vragen. Het bevat honderden tips en instructies die van pas komen om je trouwste vriend gezond te houden.

Dit vlot geschreven boek is de perfecte handleiding voor zowel de ervaren hondenliefhebber als de volslagen leek om zijn hond optimaal te leren en te verzorgen.

Bron: Media boekservice _________________________________________________________________________

Site Meter